Вологість. Боротьба із вологістю.

Дану статтю хочу присвятити мікроклімату приміщення оперативної поліграфії, офісу та й житлового приміщення.
Зокрема мова буде йти про вологість. Всі власники друкуючих пристроїв рано чи пізно стикаються з тим, що через недостатню вологість в приміщенні якість друку погіршується. Вирішення цієї проблеми доволі просте: зволожувач.

Проте буває так, що вологість навпаки підвищена. Причин може бути дуже багато: від затоплення приміщення сусідами або через прорив труби, до порушень в системах вентиляції чи утеплення. Боротись з таким явищем як надмірна вологість можно і потрібно. Чому, бо надлишкова вологість створює не лише проблеми при експлуатації техніки, не будемо говорити про випадки коли вода б'є ключем і може спричинити ураження струмом, але й просто постійна висока вологість сприяє окисленню контактів, надмірна вологість не дає правильно переносити тонер на папір, сприяє комкуванню тонеру в шнеках. Тобто створює масу неприємних поломок.

Також є іі віддаленні наслідки такі як ранній вихід з ладу ущільнювачів, які через надмірну вологість просто завчасно втрачають свої властивості. Але не варто забувати й про персонал: надмірна вологість не лише створює дискомфортні умови для працівників (запах в приміщенні, порушується природній механізм терморегуляції організму), але й може бути причиною для виникнення чи загострення алергічних захворювань. Через надмірну вологість виникає пліснява в приміщенні, що суттєво впливає на як мінімум якість перебування і комфорт в приміщенні. Як же боротися із такою проблемою? На етапі ремонту мають бути грамотно спроектовані шляхи повітряобміну, правильно облаштовані гідроізоляція і утеплення.

Якщо ж проблема виникнула на вже існуючому об'єкті і тут вже немає різниці чи то офісне приміщення, чи салон оперативної поліграфії з окремим виходом на двір, чи то помешкання вам допоможуть осушувачі повітря. Завдяки особливостям його роботи (зниження відносної вологості повітря, що проходить крізь прилад) всі предмети інтер'єру, техніка, стіни втрачають вологість поступово, притому достатньо швидко, проте не псуються від швидкого висихання, якби то відбулось при використання теплової пушки... В залежності від площі і будови приміщень осушувач дає можливість нормалізувати вологість в приміщенні, знизити ризики щодо віддалених наслідків (утворення плісняви, окислення електропроводки, плат та контактів в обладнанні тощо). У випадку, якщо проблема виникла раптово (затопило приміщення) доцільності в придбанні осушувача (а ефективні моделі доволі дорогі) немає, як варіант варто розглянути оренду осушувача. Що характерно для даного методу осушування і - ефективність від використання ви відчуєте одразу, як по даним гігрометра, так і по кількості води, що буде виділено з повітря в спеціальний накопичувальний бак приладу. Отримати в оренду осушувач у Хмельницькому ви можете в "Копі-Топ" . Приємної співпраці!