Огляд гільотини для паперу Boway 450Z3 V8.2

Хочу поділитись враженнями щодо експлуатації електричної гільйотини. Зокрема мова піде про Boway. Забігаючі на перед, зазначу, що огляд, швидше всього, вийде більше порівняльний. А порівнювати буду, як би я того хотів чи ні, із гільйотинами харківського виробника Стандарт. Це зумовлено тим, що мав можливість користуватись. Не сказати що довго, але достатньо щоби склалося якесь враження і сприйняття.
Розпочну із загальних характеристик:

Розпочну із загальних характеристик:

  • Живлення – 220 В.;
  • Максимальна глибина рєзу – 450 мм.;
  • Висота стопи – 50 мм.;
  • Точність рєзу – 0,5 мм.;
  • Максимальна глибина рєзу – 450 мм.;
  • Висота стопи – 50 мм.;
  • Затиск блоку – електричний, окремо від механізму рєзу;
  • Кількість ступенів затиску – 9;
  • Затл - електричний.;
  • Підсвічування лінії різу.

Розповім про те, що мені сподобалось:

- загальний вигляд, перше враження покупця обладнання і його клієнтів (якщо мова йде про копі салон, де обладнання буде використовуватись для надання послуг) – дійсно серйозний робочий станок (хочу значно менший від своїх старших більш потужніших собратимів), вже не виглядає таким «легким і мобільним» як настільні механічні гільйотини.
- простий в роботі – всі органи керування прості й інтуїтивно зрозумілі. Все просто і лаконічно, звикання настає практично на 5 хвилині користування.
- легкість в роботі – фізичні зусилля близько нульові, а рєз при тому чіткий, якісний. Висока, відносно механічних гільйотин, продуктивність при мінімальних фізичних навантаженнях оператора.
- зручна тумба, зашита зі всіх боків, що може вмістити в собі неймовірну кількість будь чого, при тому, це будь що не потрапляє на очі стороннім.
- вказівник лінії різу – при правильному налаштуванні чітко зазначає місце, де пройде лезо.
Сумнівні плюси чи мінуси гільйотини, скорше за все, просто відмінні особливості:
- розміри гільйотини – для когось це плюс, комусь мінус, але однозначно вся площа, яку він займатиме у вашому робочому приміщенні буде використана гідно,
- вага гільйотини – вже 1 людина не зможе його розвантажити/завантажити, проте всі ці маніпуляції з легкістю здійснять 2-3 людей, без спеціального обладнання.
- мінімальна глибина рєзу – 50 мм.

Мінуси гільйотини:

- якість роботи і комфортність роботи дуже залежить від якості передпродажної підготовки. Тобто первинні налаштування і обслуговування створять для вас атмосферу комфорту чи миттєво занурять вас у вивчення механіки, особливостей налаштування, змусять пристосовуватись до всіх тонкощів і «косяків»
- органи управління – ніби прості, чіткі і зрозумілі, але далекі від естетичної досконалості. Тобто криво наклеєна декоративна панель, великій й неприглядні кнопки та тумблер - невід’ємна риса даного обладнання.
- довжина рєзу, на відміну від заявлених характеристик – 448 мм. Тобто, якщо вам часто доводиться повздовж різати аркуші із довжиною 450 мм, то потрібно дивитись моделі із індексом 460… Проте в рамках салону оперативної поліграфії, в більшості випадків, можливостей даної гільйотини буде більш ніж досить.
- незручність при підрізання країв зшитої брошури, коли корінець ще не чітко закритий, в даній гільйотині, на відміну від ручних аналогів, вам не вдастся однією рукою надати брошурі необхідний стислий вигляд, а іншою тим часом зафіксувати механізм притиску. В гільйотині всіляко реалізовано неможливість травмування оператора і використовується в тому числі «принцип задіяності двох рук». З цими особливостями, непевно слід змиритися, при цьому якість готового виробу ніяк не постраждає (відлежування виробу перед підрізкою, під пресом, всілякі додаткові навантажувачі, при підрізці та т.і.)
- структура затлу (затл не суцільний) - відстань між ребрами ускладнює рівне розміщення вузького (50 мм і менше) матеріалу для підрізування.