Брошурувальник. Буклетмейкер ZY-1

Що він дозволяє і як може поліпшити післядрукарську обробку?

Буклетмейкер здійснює прошивку паперу до 10 аркушів та форматом до А-3, однією або двома скобами, а після цього фальцує брошуру. Кількість аркушів без фальцування по данним виробника може сягати 12. Але слід враховувати, що розрахунок ведеться на аркуші вагою 70-80 гр.м.кв., зазвичай, для виготовлення обкладинки використовується папір більшої щільності, тому слід зменшити кількість аркушів в середині брошури, для досягнення задовільного результату. Це дуже важливий момент, який потрібно враховувати перед покупкою даного буклетмейкера. Також слід акцентувати вашу увагу на тому факті, що завдяки наявності бокових упорів, апарат дозволяє чітко позіціонувати папір перед зшивкою, таким чином готову брошуру потрібно буде підрізати на гільотині лише з 1 боку, а не з трьох. Це суттєвий плюс щодо використання буклейтмейкера, він дозволяє зекономити час на виготовлення та суттєво знижує трудозатрати.Також буклетмейкер вам допоможе профальцувати папір, якщо витягнути скоби зі степлюючих головок. Обладнання дозволяє легко спозіціонувати місце зшивки в брошурах навіть нестандартних розмірів, що дасть можливість отримати якісний виріб не докладаючи великих зусиль. Найбільш вагомим плюсом щодо придбання брошурувальника є його невисока вартість.

Проте було б некоректно не приділити увагу недолікам та функціональним обмеженням даного приладу:

  1. Обмеження по кількості сторінок в документі;
  2. Необхідність використовувати більш щільний матеріал для виготовлення палітурки, бо при фальцуванні папір низької щільності може просто зірвати з брошури;
  3. Необхідність використання якісних і відповідаючих вимогам скоб (вони не є найбільш розповсюдженими, хоча доволі доступні по наявності і вартості), не слід використовувати найбільш дешеві варіанти;
  4. Степлююча головка - витратний матеріал і , напевне, найбільш вразливий вузол даного приладу, хоча вона доступна для придбання і це не слід вважати суттєвим недоліком, скорше особливістю, на яку потрібно звертати увагу.

Нарешті, підсумувавши все зазнечене вище, хочу відповісти на питання: Чи варто купувати даний буклетмейкер? Я б відповів - ТАК ВАРТО (грунтуючись на власному досвіді роботи із даним приладом). Він простий та надійний, абсолютно доступний для самостійного обслуговування, на сьогодняшній день проблеми із запчастинами та витратними матеріалами відсутні, при цьому він доступний по вартості. До того ж апарат суттєво поліпшує роботу по зборці брошур!